Νέα-Συμβάντα-Δελτία Τύπου

2017

22 Μαρτίου 2017
Συνεχίζοντας το ναυπηγικό της πρόγραμμα, η εταιρεία μας παρέλαβε σήμερα το τρίτο της πλοίο για το 2017:το μεγέθους ultramax Φ/Γ Desert Ranger ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο της Hyundai Vinashin και ύψωσε την Ελληνική σημαία.

1 Φεβρουαρίου, 2017
Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε το τελευταίο μας απόκτημα, Φ/Γ Desert Harrier το οποίο ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο της Mitsui στη Ιαπωνία, με χωρητικότητα ΜΤ. Το τρέχον έτος έχει ξεκινήσει δυναμικά για εμάς, δεδομένου ότι σήμερα ήταν η δεύτερη παραλαβή για το 2017!

4 Ιανουαρίου, 2017
Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε το τελευταίο μας απόκτημα, το πρώτο από μια σειρά τριών πλοίων:ο Capt. Γεώργιος Αθηναίος μαζί με το Α' Μηχανικό Νικόλαο Κόβερη παρέλαβαν σήμερα το Φ/Γ Desert Challenger το οποίο ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο της Hyundai Vinashin και ύψωσε την Ελληνική σημαία.

2015

10 Αυγούστου 2015
Το γραφείο μας στη Μανίλα μετακόμισε σε καινούργια διεύθυνση:
10 Fl. Maritime Plaza, A. Flores cor. Cortada Str., Ermita, Manila 1000, Metro Manila.
Τηλ / Φαξ: +632 706 5701, Κιν: +63998 976 1446
To κτίριο αυτό είναι καινούριο και δεν φαίνεται ακόμα στο google etc. Προς ενημέρωση σας, επισυνάπτουμε σχετικό χάρτη.

Μάρτιος, 2015
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την παραλαβή του τελευταίου απόκτηματος μας, το Φ/Γ Desert Osprey, στο ναυπηγίο της Mitsui Engineering and Shipbuidling Company, με χωριτηκότητα 55,837ΜΤ. Θα ξεκινήσει το παρθενικό της ταξίδι στις 6 Απριλίου 2015.

2013

Οκτώβριος, 2013
Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι τον Οκτώβριο του 2013, η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ αναγνώρισε πως η Atlantic Bulk Carriers Management Ltd. πληρεί τις προυποθέσεις για το προγραμμα QUALITY SHIPPING in the 21st Century (QUALSHIP 21).
Έκτοτε, 14 από τα 16 πλοία της Atlantic Bulk Carriers Management Ltd. έχουν λάβει τα ανάλογα πιστοποιητικά.

12, Απριλίου 2013
Ο Πλοίαρχος και το πλήρωμα του υπό διαχείρησή μας Φ/Γ Desert Hope ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στο κάλεσμα βοήθειας της Αμερικανικής Ακτοφυλακής που αφορούσε ένα αλιευτικό σκάφος το οποίο εξέπεμπε σήμα κινδύνου, στα ανοιχτά της Αιτής. Το πλοίο μας άλλαξε πορεία, κατευθύνθηκε στο σημείο που βρισκόταν το αλιευτικό και με τους κατάλληλους χειρισμούς κατάφεραν να διασώσουν όλα τα μέλη του αλιευτικού (6 μέλη) τα οποία και παρέδωσαν στην επιμέλεια της Αμερικανικής Ακτοφυλακής η οποία με τη σειρά της ευχαρίστησε τον Πλοίαρχο και το πλήρωμά μας για τη βοήθειά του.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ!!!

Μάϊος 2013
Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη συμφωνία μας με την Hyundai, Vinashin Shipyard για την κατασκευή (πάντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις μας) τριών 60,000ΜΤ DWT τύπου πλοίων. Το πρώτο πλοίο αναμένεται να παραδοθεί το πρώτο τρίμηνο του 2016 και τα υπόλοιπα δύο πριν το τέλος της ίδιας χρονιάς.

Ιούνιος 2013
Η ABCML συνεχίζοντας τις προσπάθειές της να ανανεώνει το στόλο της και να δουλεύει στενά με τα ναυπηγεία, έκλεισε συμφωνία με τη Mitsui Shipyards για ακόμα ένα Supramax πλοίο (περίπου 56,000MT DWT) το οποίο έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί το πρώτο τρίμηνο του 2015.

2012

19 Απριλίου 2012
Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση σήμερα αποκτήσαμε το τελευταίο μας πλοίο (σε μια σειρά από οκτώ (8) μεγέθους 57,400MT DWT), από τα ναυπηγεία της HMD: ο Capt. Νικόλαος Τζάκης μαζί με Α’ Μηχανικό Σεβαστιανό Σταμάτη παρέλαβαν το Φ/Γ Desert Oasis το οποίο βαφτίστηκε και ύψωσε την Ελληνική σημαία. O Capt. N. Τζάκης είχε παραλάβει και το πρώτ από αυτή τη σειρά πλοίο μας, το Φ/Γ Desert Calm.

Μάρτιος 2012
Σας γνωστοποιούμε ότι η εταιρεία μας, στα πλαίσια προώθησης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μεταξύ άλλων, ξεκίνησε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ. Συγκεκριμένα, συμμετέχουμε στην συγκέντρωση ειδών προσωπικής και οικιακής υγιεινής, παιχνιδιών και φαρμάκων που οργανώσαμε στα γραφεία μας. Σε συνεργασία με το ΔΕΣΜΟ, προσφέρουμε πολύτιμη βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες και οργανισμούς κοινωνικής μέριμνας.

17 Φεβρουαρίου 2012
Το πιο πρόσφατό μας απόκτημα, το Φ/Γ Desert Moon βαφτίστηκε σήμερα σε ειδική τελετή στα ναυπηγεία της HMD στη Ν. Κορέα.

5 Ιανουαρίου 2012
Συνεχίζοντας την ανανέωση του στόλου μας, ξεκινήσαμε τη Νέα Χρονιά με το πιο πρόσφατο μας απόκτημα: το M/V Desert Spring βαφτίστηκε σήμερα 5 Ιανουαρίου 2012 σε ειδική τελετή στα ναυπηγεία HMD στο ULSAN της Ν. Κορέας.

2011

2 Δεκεμβρίου 2011
Φ/Γ Desert Calm - Πλοίο της Χρονιάς!
Αυτός ο τίτλος εδώθει στο πλοίο μας Φ/Γ Desert Calm κατά τη διάρκεια τελετής των Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2011, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Intercontinental όπου παρευρέθησαν 900 άτομα. Σύμφωνα με άρθρο του Lloyd’s list, το Φ/Γ Desert Calm παρελήφθει στα μέσα του 2011 στα ναυπηγία Hyundai Mipo Dockyard, το πρώτο σε μια σειρά 8 αδελφών πλοίων και στο οποίο δικαωματικά απονεμήθηκε ο τίτλος του Πλοίου της Χρονιάς σε μια χρονιά όπου υπήρχαν πολλές δυνατές υποψηφιότητες στην συγκεκριμένη κατηγορία

Νοέμβριος 2011
Η Εταιρεία μας δώρισε ένα ασθενοφόρο όχημα πλήρως εξοπλισμένο, τελευταίας τεχνολογίας Mercedes-Benz τύπου Sprinter 316, στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης «Ιωαν. & Αικ. Γρηγορίου». Η δωρεά έγινε στο πλαίσιο της εθελοντικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο του Νοσοκομείου αλλά και ως παροχή προς το κοινωνικό σύνολο της περιοχής της Λακωνίας.

Νοέμβριος 2011
Κατά παράδοση των τελευταίων ετών, συνεχίζουμε να επιβραβεύουμε -με συγκεκριμένο χρηματικό ποσό- τα παιδιά των Ναυτικών μας, τα οποία αριστεύουν κατά τις προαγωγικές εξετάσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που πετυχαίνουν στις εισαγωγικές εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και αυτά που ολοκληρώνουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές. Ένα μεγάλο «ΜΠΡΑΒΟ» στα παιδιά αυτά για τους κόπους τους και την ευχή μας για πολλές επιτυχίες στη ζωή τους.

M/V Desert Victory
Ο παλαιότερος Πλοίαρχος της εταιρείας μας Κος Γεώργιος Φιλίνης μαζί με τον παλαιότερο Α' Μηχανικό μας Κο Μάρκο Χαρατσή παρέλαβαν σήμερα, την 17η Νοεμβρίου 2011, το έκτο στη σειρά Φ/Γ Desert Victrory στα ναυπηγεία HMD.

M/V Desert Glory
Ο Captain Πέτρος Τσιαλιαμάνης ς μαζί με τον Α’ Μηχανικό κύριο Θεοφίλη Αλέξανδρο παρέλαβαν σήμερα την 18η Οκτωβρίου, 2011 το πέμπτο στη σειρά Φ/Γ Desert Glory, στα ναυπηγεία HMD.

M/V Desert Condor
Την 29η Σεπτεμβρίου 2011 παραλάβαμε στα ναυπηγία της Mitsui το πιο προσφατό μας απόκτημα: M/V Desert Condor.

M/V Desert Hope
‘Ενας από τους παλαιότερους Πλοιάρχους της εταιρείας μας, ο Captain Αθανάσιος Αρετούλης μαζί με τον Α’ Μηχανικό κύριο Θεοφίλη Αλέξανδρο παρέλαβαν σήμερα την 5η Σεπτεμβρίου 2011 το τρίτο στη σειρά Φ/Γ Desert Hope, στα ναυπηγεία HMD.

M/V Desert Peace
Με μεγάλη χαρά και υπερφηφάνεια ανακοινώνουμε το τελευταίο μας απόκτημα (το δεύτερο σε μια σειρά 8 πλοίων): το Φ/Γ Desert Peace βαφτίστηκε, την 1 Ιουλίου 2011, στα ναυπηγεία HMD και ύψωσε την Ελληνική σημαία.

M/V Desert Calm
Με μεγάλη χαρά και υπερφηφάνεια ανακοινώνουμε το τελευταίο μας απόκτημα (το πρώτο σε μια σειρά 8 πλοίων): το Φ/Γ Desert Calm βαφτίστηκε, στις 17 Μαΐου 2011, στα ναυπηγεία HMD. Ύψωσε την Ελληνική σημαία και ξεκινά το παρθενικό του ταξίδι στις 19 Μαΐου 2011.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ!!!
Με μεγάλη χαρά αλλά και προσμονή αναμένουμε την παραλαβή του πρώτου μας (από οκτώ) HMD Supramax πλοίου που έχει προγραμματιστεί για το Μάιο 2011. Τον Ιούλιο 2011 θα ακολουθήσει η παραλαβή του δεύτερου πλοίου μας. Θα σας κρατήσουμε ενήμερους σχετικά με όλες τις επόμενες παραλαβές –ακόμα τέσσερις (4) θα πραγματοποιηθούν μέσα το 2011 και οι τελευταίες δύο (2) στο πρώτο εξάμηνο του 2012.

Atlantic Bulk Carriers Maritime Training Center
Θέλοντας να βελτιώσουμε το επίπεδο των ανθρώπων μας, η εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία ενός Εκπαιδευτικού Κέντρου (στα γραφεία μας, στον Πειραιά) το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί στις 8 Μαρτίου 2011. Έχοντας πιστοποιηθεί από τον Det Norske Veritas, στόχος μας είναι να προσφέρουμε υψηλής ποιότητητας εκπαίδευση αποκλειστικά στους ανθρώπους της εταιρείας μας.

2010

Τοποθετούμε στα πλοία μας δορυφορικά συστήματα επικοινωνιών, τελευταίας τεχνολογίας (ομιλία, δεδομένα, διαδίκτυο, δορυφορική τηλεόραση κτλ): μόλις ολοκληρώθηκε η σχετική εγκατάσταση στο πλοίο μας M/V Desert Melody (μέσα Δεκεμβρίου). Δύο (2) ακόμα πλοία θα ακολουθήσουν σύντομα ενώ αργότερα όλα τα πλοία του στόλου μας θα έχουν τον εν λόγω εξοπλισμό. Είμαστε πολύ κοντά στο να πετύχουμε το στόχο μας να προσφέρουμε στα πληρώματά μας επιπλέον φερέγγυα μέσα τηλεπικοινωνιών ή/και διασκέδασης!

Αύγουστος 2010: Ο Πλοίαρχος και το πλήρωμα του Φ/Γ "Ντεζερτ Βογιατζερ" κατά τον διάπλου του Ινδικού Ωκεανού προσέφεραν την βοήθειά τους στο υπό σημαία Ν. Ζηλανδίας ιστιοπλοΐκό σκάφος SAMASAN (το οποίο είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου. Η αποστολή αυτή ήταν απόλυτα επιτυχής. Για το λόγο αυτό, ο Αρχηγός του Λ.Σ. συνεχάρη τον Πλοίαρχο και το πλήρωμα του.

2009

Με μεγάλη χαρά σας γνωρίζουμε ότι στις 22 Οκτωβρίου 2009, σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στην Αθήνα, τα πλοία μας βραβεύτηκαν, εκ μέρους του Αρχηγού της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ, με το Certificate of Merit (για το 2008) για τη συμμετοχή τους στο σύστημα AMVER (Automated Mutual-Assistance Vessel Rescue System).

H ABCML, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στον τομέα της εκπαίδευσης, και θέλοντας να δώσει κίνητρα και στη νεότερη γενιά, ήδη από το 2008 επιβραβεύει τους ναυτικούς της καθώς και τα παιδιά αυτών για την πρόοδο τους στα θρανία. Η επιβράβευση αυτή, υπό μορφή χρηματικής ενίσχυσης, προσφέρεται στους ναυτικούς που αποφοιτούν από το ΚΕΣΕΝ. Επίσης, επιβραβεύονται και τα παιδιά των ναυτικών τα οποία αριστεύουν κατά τη φοίτησή τους στο Γυμνάσιο, Λύκειο, ΤΕΙ, ΑΕΝ, ΑΕΙ ή σε οποιοδήποτε μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Τον Ιανουάριο του 2009, η «Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού» βράβευσε τον Πλοίαρχο μας Μπαρκά Σπύρο για την συμβολή του, ενώ υπηρετούσε στο πλοίο μας M/V Desert Serenity. Συγκεκριμένα, ο Καπετάν Σπύρος βοήθησε το M/Y Chancin Tags (όπου επέβαιναν 3 άνδρες και 1 γυναίκα ) να συνεχίσει το ταξίδι από το Norfolk στους Παρθένους Νήσους.

Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που ανακοινώνουμε ότι στις 10 Φεβρουαρίου, η ABCML καθιέρωσε την σταθερή της παρουσία στη Μανίλα, Φιλιππίνες, με το άνοιγμα νέου γραφείου. Μέσα απ’ αυτό το γραφείο, η ABCML θα μπορεί να εξυπηρετεί καλύτερα (δηλαδή, να είναι σε στενή επαφή) με τους Φιλιππινέζους ναυτικούς της. Η διεύθυνση του νέου μας γραφείου στην Μανίλα είναι:

  • 5/F Emerald Bldg., #24 F. Ortigas Jr. (Emerald Ave.),
    Ortigas Center, Pasig City 1605, Metro Manila
    e-mail: abcml.manila@yahoo.com
    tel / fax : + 00632.706.5701

2008

Η ABCML στην προσπάθειά της για συνεχή ανανέωση του στόλου της και προκειμένου να διατηρήσει τη φήμη της ότι συνεργάζεται στενά με ναυπηγεία, έκλεισε μια συμφωνία με το ναυπηγείο της HUYNDAI για μια σειρά από οκτώ (8) πλοία Supramax (περίπου 57.000 τόνων DWT). Το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων είναι να ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2011, σε δίμηνη βάση περίπου και θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο 2012.

8 Ιανουαρίου: η πιο πρόσφατη προσθήκη στο στόλο μας είναι το M/V DESERT SERENITY. Είναι το τελευταίο πλοίο σε μια σειρά από 5 που χτίστηκαν στα Ναυπηγεία Kouan.


2006

Τον Ιανουάριο του 2006, στην γιορτή για το Νέο ‘Ετος που οργανώθηκε από την Πανελλήνια ¨Ενωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού» τρείς Πλοίαρχοι μας βραβεύτηκαν για τη συμβολή τους, ενώ υπηρετούσαν στα πλοία μας. Συγκεκριμένα:

  • Ο Πλοίαρχος Θωμάς Γρέτζελος (M/V Ionian Wind) βραβεύτηκε για τη διάσωση 18 ναυαγών των οποίων το σκάφος, από βλάβη μηχανής, ήταν σε κίνδυνο και έβαζε νερά (Μεξικό, 24 Ιανουαρίου 2005).

  • Ο Πλοίαρχος Γεράσιμος Παξινός (M/V Galileo), τιμήθηκε για την αποτελεσματική βοήθεια που προσέφερε σε 2 άτομα που ήταν στο ιστιοφόρο STERREN (Νιγηρία, 1 Φεβρουαρίου 2005).

  • Ο Πλοίαρχος Γεράσιμος Σταματελάτος (M/V Ocean Eagle) βραβεύτηκε για την αποτελεσματική του συμμετοχή στη διάσωση, κάτω από κακές καιρικές συνθήκες, 2 μελών του πληρώματος του ιστιοφόρου AMADEUS το οποίο ήταν ακυβέρνητο (Αργεντινή, 4 Mαίου 2005).

 

disclaimer || created by Tera